Ortamın Ustaları: Sessizlik ve barış tapınakları / Hiroshi Yoshimura müziği

Japon ortamının babası olan Hiroshi Yoshimura, her yönden rafine bir adamdı.

Müzik uzaydan ilham aldı. Sudan ilham alan müzik. Yüzer Düşünmemekle. Düşen şeylerin güzelliğinde. Pencerelerde sahneler. İç sahneler Parlak bir hiçlik, shunyata ve Kyoto'nun olumsuz ontolojisi. Tefekkür ve melankoli felsefesi. Geçen zaman. Kalıcı müzik. Hiroshi Yoshimura'nın müziği, çevre tarihinin en büyük eserlerinden biri; tefekkür hayatına aydınlık bir katkı.

Yohsimura, daha popüler, melankolik ve tefekkür bir tür yaratmak için daha önce kültürlü ya da klasik müzikle ilişkilendirilen bazı yönlere elektronik müzik içeren bu müzik akımını daha fazla çekiş alan ülkelerden biri olan Japonya'da ortamın öncüsü olarak kabul edilir. . 2003 yılında 60 yıllık kanserde ölen Yoshimura, Brian Eno ve Erik Satie gibi etkilere sahipti ve bazen meleksi vaatler öneren elektronik frekanslar tarafından kırılan hassas melodiler ve doğal seslerle dolu kendi sessiz manzaralarını yarattı.

Yohsimura sadece büyük bir “çevreci” değildi; Çok sayıda görsel ve kavramsal sanatçı ve çeşitli üniversitelerde akademik olarak çalıştı. Müziği, sadece müzikal temaların değil, yeni bakış açılarına yer açan fikir ve soruların bir gelişimi olan bu kültürü ortaya koyuyor. Her hayvanın zamansız bir şeyi düşünmesine yol açan mükemmel ve hassas bir senfoninin parçası olduğu minimal bir orman.

Klasik albümlerinden biri olan Dokuz Posta Kartları için Müzik bestelediğinde Yoshimura şunları yazdı: "Bu albümün tadını çıkardığınızda, etraftaki sahne çok farklı bir ışıkta görülebilirse mutlu olurum." Bazı müzik dünyayı yeni bir ışıkla gözler önüne sermektedir.

Diskografi:

Dokuz Posta Kartları İçin Müzik (1982)
İskele ve Çatı Katı (1983)
A ・ I ・ R (Hava Tesisi) (1984)
Yeşil (1986)
Ses Alanı 1: Surround (1986)
静 け さ の 本 (Statik) (1986)
Flora (1987)
Islak Arazi (1993)
Yüz Müziği (1994)
Sessiz Orman (ク ワ イ ッ ト ト ・ フ レ ス ト) (1998)
Dört Kartpostal (2004)
Otomatik Müzik Kutusu İçin Yumuşak Dalga (2005)

Bu seriden şunu okuyun:

Ortamın Ustaları: Harold Budd

Ortamın Ustaları: Brian Eno ve sonsuzluk müziği